Predoperativni pregled

Predoperativni pregled

Za predoperativni pregled možete se naručiti klikom na "TREBAM PREGLED" ili na stranici za kontakt.

POSTUPCI:

 • Objektivna provjera Vaše trenutno propisane dioptrije, zakrivljenosti rožnice i promjera zjenica autorefraktokeratometrom.
 • Mjerenje subjektivne oštrine Vašeg vida.
 • Provjera dominantnog oka, stanja ruba vjeđa i suznog filma, "bježanja oka" i stereo vida.
 • Mjerenje debljine rožnice te eventualnih nepravilnosti na prednjoj i stražnjoj površini rožnice Scheimpflug Pentacam kamerom.
 • Kod LASIK zahvata i graničnih vrijednosti debljina rožnice mjeri se ultrazvučnom metodom – osobe s vrlo tankom rožnicom nisu dobri kandidati za lasersku korekciju.
 • Mjerenje "wavefront" aberacija uz pomoć Allegro Analyzer-a za dio pacijenata (prema protokolu temeljenom na rezultatima istraživanja)

naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

 • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

 • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

 • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

 • zatvori
 • Mjerenje očnog tlaka (nekontaktno ili aplanacijsko)
 • IC mjerenje veličine zjenice – osobe s vrlo velikim zjenicama i zahtjevnim dioptrijama nisu dobri kandidati za lasersku korekciju.
 • Pregled očne pozadine

Važno: u sklopu predoperativnog pregleda za LASIK i PRK postupke potrebno je proširiti zjenice zbog temeljitog pregleda očne pozadine. Nekoliko sati nakon širenja zjenica oštrina vida je slabija te se ne preporučuje upravljanje automobilom.

Konzultacija s liječnikom uključuje detaljnu raspravu s Vašim operaterom o Vašim očekivanjima, prednostima i rizicima (nuspojavama) te planiranom ishodu te savjetima o kontrolama i ponašanju nakon zahvata.

Ukoliko redovito nosite kontaktne leće za predoperativni pregled/konzultaciju nije potrebna pauza u nošenju kontaktnih leća. Međutim, računajte da je 1 do 3 tjedna prije samog zahvata (ovisno o vrsti leća) neophodno prestati s njihovim nošenjem kako bi se rožnica vratila u svoj prvobitni oblik!

Trenutne popuste za predoperativne preglede te LASIK i PRK zahvate provjerite ovdje!

SAVJETI NAKON ZAHVATA:

1. Pročitajte ili neka vam netko pomogne pročitati barem završni dio nalaza vašeg oftalmologa kako bi bili sigurni da kapate prave kapi te da niste "prečuli" preporuku na zadnjem pregledu ili kontroli.
2. Dobro se odmorite i naspavajte! Pružite svom tijelu priliku da se što brže oporavi.
3. Pokušajte izbjegavati zadimljene prostorije ili prostore s kemijskim isparenjima. Preporučuje se izbjegavati i pretjerano prašnjave prostore.

4. Ne idite nikuda bez sunčanih naočala. Mnogi pacijenti su neko vrijeme izuzetno osjetljivi na svjetlo. Oni najosjetljiviji prvih nekoliko dana naočale mogu nositi i u zatvorenim prostorima.
5. Izbjegavajte doticati vjeđe rukama i nemojte umivati oči prvih nekoliko dana. Obavezno operite ruke prije kapanja. To je jednostavna higijenska mjera, no pomaže smanjiti rizik od infekcije.
6. Suhoća očiju česta je u prvo vrijeme nakon LASIK i PRK zahvata. Koristite otopinu za vlaženje koju Vam je prepisao liječnik koliko je god često potrebno. Preporučuju se umjetne suze bez konzervansa u jednokratnim dozama.
7. Nemojte samostalno dodavati tablete ili kapi onima koje vam je propisao liječnik. Ako ste u dvojbi ili imate bilo kakvih pitanja javite se svom operateru. Većini će biti drago što ste ih pitali, a ne radili "na svoju ruku".

Uživajte u oporavku! Svakoga dana uživajte u novoj jasnoći i njenom poboljšavanju. I čestitajte si na Vašoj hrabrosti i dosljednosti da si poboljšate kvalitetu svog života dobrim vidom.