OCT makule, očnog živca i rožnice

OCT makule, očnog živca i rožnice

Što je OCT?

Optička koherencijska tomografija ili OCT je postupak snimanja mikroskopskih slojeva mrežnice, vidnog živca i rožnice uz pomoć laserske tehnologije. Visoka rezolucija i iznimna brzina današnjih 3D-OCT (SD-OCT) uređaja omogućuju rano otkrivanje i praćenje brojnih očnih bolesti bolestima poput senilne makularne degeneracije, glaukoma, dijabetičke retinopatije, edema i ruptura makule, degeneracija žute pjege, epiretinalnih membrana, odignuća različitih slojeva mrežnice oka i drugih. Osim dijagnostike bolesti stražnjeg segmenta, nove generacije OCT uređaja imaju mogućnost snimanja rožnice, očnog kuta kao i fotodokumentiranje promjena na mrežnici oka.

 

OCT uređaj Nidek Retina Scan Duo

U poliklinici Opto Centar možete napraviti OCT snimanje očnog živca, makule i rožnice na uređaju Nidek Retina Scan Duo RS-330. Ovaj uređaj jedan je od trenutno najsuvremenijih i najsvestranijih OCT uređaja u svijetu.

Prednosti najnovije generacije OCT uređaja:

naručite se

Zakažite termin pregleda ili pretrage na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu odgovaranja na upit. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu odgovaranja na upit, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

- iznimno kratko vrijeme snimanja uz akviziciju velikog broja podataka uz mogućnost istovremenog snimanja OCT mikroskopskih snimaka i fotografije očne pozadine u boji posebno koristi osobama koje ne mogu duže vrijeme fiksirati pogled.

Karakteristike:

  • velika brzina skeniranja s 3D praćenjem
  • OCT snimanje očne pozadine (fundusa, uključivo očni živac i makulu)
  • OCT snimanje prednjeg segmenta (struktura i pahimetrija rožnice i mjerenje prednjeg očnog kuta)
  • fotodokumentacija promjena na stražnjem segmentu oka