Naš medicinski tim

Naš medicinski tim

medicinski-tim-2.jpg

Očna poliklinika OPTO CENTAR je u proteklom desetljeću neprekidnim ulaganjima u edukaciju svojih djelatnika u vodećim svjetskim institutima, kao i nabavom sofisticirane opreme postala jednom od vodećih poliklinika za liječenje bolesti prednjeg očnog segmenta u Hrvatskoj.

Okosnicu našeg očnog centra u središtu Zagreba, uz očne kirurge i oftalmologe (okuliste) drugih vodećih hrvatskih ustanova, čine:

Ravnatelj: dr. sc. Adrian Lukenda, spec. oftalmolog, laserski refraktivni kirurg, stručnjak za laserske korekcije dioptrije, keratokonus i nepravilne rožnice.

mr. sc. Željka Karaman-Martinović, spec. oftalmolog, priznati stručnjak za bolesti prednjeg segmenta, aplikaciju specijalnih vrsta kontaktnih leća i glaukom.

dr. Šarolta Pinter, spec. oftalmolog, s velikim iskustvom u liječenju bolesti stražnjeg očnog segmenta, primjene kontaktnih leća te estetskih i drugih zahvata na vjeđama i površini oka.

sr. Svijetlana Kottek, bcc. med. techn, stručna prvostupnica sestrinstva s velikim iskustvom, diplomirala na temi zahvata crosslinking rožnice oka.

Ugledni član našeg liječničkog tima je i doc. dr. Miro Kalauz, jedan od vodećih kirurga u Hrvatskoj u području operacija mrene, ugradnje fakičnih leća i druge kirurgije prednjeg segmenta oka.

Pitajte doktora

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • DA, želim da me se kontaktira na upisane podatke u svrhu naručivanja. Ovim dajem privolu Očnoj poliklinici OPTO CENTAR, Zagreb, za obradu mojih osobnih podataka iz ovog obrasca u svrhu naručivanja, prihvaćam Pravila o privatnosti i zaštiti podataka, te izjavljujem da sam na navedenoj stranici upoznat(a) sa svojim pravima u vezi zaštite osobnih podataka.

  • zatvori

U našem očnom centru do danas smo uspješno napravili tisuće laserskih refraktivnih zahvata, operacija mrene te propisali kontaktne leće desecima tisuća pacijenata. Značajan dio naših pacijenata nosi vrlo zahtjevne dizajne leća poput Rose K leća za keratokonus i ESSENTIAL multifokalnih kontaktnih leća.

Kako je laserska korekcija vida u posljednjem desetlježu postala ravnopravan način ispravljanja dioptrije, nabavom vrhunskog Allegretto Eye-Q lasera unastavili smo pratiti svjetske trendove u oftalmologiji. Kako bismo osigurali najveću razinu stručnosti i kvalitete, sve predoperativne preglede, PRK i LASIK postupke kao i postoperativne kontrolne preglede izvode osobno operateri uz primjenu najnovijih metoda i uz suradnju s voditeljima poznatih svjetskih instituta za refrakcijsku kirurgiju, poput oca moderne refrakcijske kirurgije prof. Theo Seilera sa instituta IROC u Švicarskoj. Profesor Seiler bio je i član tima istraživača koji su izumili crosslinking, postupak koji uspješno primjenjujemo u zaustavljanju napredovanja keratokonusa. Nužan preduvjet za dobre rezultate u kirurgiji prednjeg segmenta oka su i najsuvremeniji dijagnostički uređaji poput Oculyzer-Pentacam kamere, Wavefront Analyzer-a i visokofrekventnog ultrazvuka. Opto Centar je prva zdravstvena ustanova u Hrvatskoj u kojoj se mogao napraviti ultrazvučni pregled prednjeg dijela oka tzv. ultrazvučna biomikroskopija.

Jednaki visoki standardi primjenjuju se i kod operacija mrene (katarakte), ugradnji intraokularnih leća za skidanje dioptrije, aplikacije Vistabel-a i punila (fillera) te kirurških estetskih zahvata na u području očnih vjeđa i periokularnom području koji se dugi niz godina uspješno izvode u našoj poliklinici. Svi navedeni zahvati izvode se ambulantno uz prethodnu konzultaciju/pregled s Vašim kirurgom.

Naš očni centar prepoznatljiv je i po dijagnostici i liječenju pacijenata koji imaju keratokonus i druge slične bolesti rožnice. Naročito ističemo pozitivna iskustva s Rose K kontaktnim lećama u kombinaciji s cross-linking terapijom za zaustavljanje napredovanja ovih bolesti.

Uz neprekidno praćenje najnovijih stručnih i tehnoloskih dostignuća, prilikom svih pregleda i operativnih zahvata naročito njegujemo osoban pristup svakom pacijentu.