Otopine za kontaktne leće

Otopine za kontaktne leće

Sredstva za njegu tvrdih, polutvrdih (RGP) i mekanih kontaktnih leća značajno se razlikuju, pa tako postoje:

  • Otopine za TVRDE I POLUTVRDE kontaktne leće
  • Otopine za MEKANE kontaktne leće
  • Otopine za održavanje i ispiranje svih vrsta leća
  • Tablete i sistemi za skidanje proteinskih/lipidnih naslaga
  • Otopine za vlaženje i podmazivanje očiju – umjetne suze

 

pošaljite upit

Polja označena zvjezdicom (*) su obavezna.

  • *Obavezna polja za unos su označena zvjezdicom. Ukoliko nemate telefon ili e-mail upišite “0”.

  • zatvori

Trebam pregled

Zakažite pregled za kontaktne leće na broj

01 4686 544

ili rezervirajte termin online

  • *Obavezna polja za unos su označena zvjezdicom. Ukoliko nemate telefon ili e-mail upišite “0”.

  • zatvori

Otopine za TVRDE I POLUTVRDE kontaktne leće

Deterdženti za svakodnevno čišćenje tvrdih i polutvrdih kontaktnih leća

Sadrži neionski surfaktant, odnosno deterdžent Poloksamer koji omogućuje mobilizaciju i eliminaciju naslaga s površine leća bez utjecaja na njenu strukturu.

Otopine za čuvanje, ispiranje, vlaženje i dezinfekciju

Osim tvari koje dezinficiraju površinu leće i održavaju izotoničnost i pH vrijednost unutar uskih granica, ovaj proizvod sadrži i povidon 90 koji stvara fini omotač na leći čime povećava udobnost pri nošenju.

Otopine za MEKANE kontaktne leće

Otopine za čišćenje, dezinfekciju, čuvanje i ispiranje mekanih kontaktnih leća (s antiproteinskim djelovanjem)

Sadrži Poloksamer koji omogućuje eliminaciju naslaga kao i tvari koje vežu i uklanjaju kalcijeve ione koji sudjeluju u stvaranju naslaga bjelančevina. Dezinfekcija se postiže djelovanjem nove generacije poliheksanida.
Udobnost i sigurno korištenje otopine omogućuju tvari koje održavaju pH vrijednost, izotoničnost i viskoznost. Posebno pogodna za njegu kontaktnih leća za planiranu zamjenu.

Peroksidni sistemi

Sastoje se od peroksidne otopine i neutralizirajuće tvari u obliku tablete ili platinaste pločice, bez konzervansa, (neutralizirajuća tableta - s bioindikatorom) za zdravlje i sigurnost vaših očiju. Čisti, dezinficira vlaži, te uklanja proteine i druge organske naslage koje se talože na kontaktnim lećama. Sastoji se od 3%-tne peroksidne otopine te tablete s aktivnom tvari katalazom koja razlaže peroksid na vodu i kisik. Već nakon 2 h promjena boje otopine u zelenu označit će vam da leće možete ponovno staviti u oči.

Otopine i ostala sredstva za održavanje svih vrsta leća

Fiziološke otopine

koriste se za ispiranje svih vrsta kontaktnih leća, npr. za uklanjanje otopina za čišćenje i dezinfekciju nakon završenog procesa čišćenja čime se osigurava udobno i sigurno stavljanje leća u oči. Sadrži tvari koje omogućuju održavanje optičke kvalitete i udobnosti leća te onemogućavaju kontaminaciju štetnim mikroorganizmima.

Enzimske tablete

se koriste za dubinsko uklanjanje proteinskih i drugih organskih naslaga na svim vrstama kontaktnih leća. To je posebno važno stoga što su proteinske naslage povezane s povećanim rizikom od lokalnih alergijskih reakcija.

Kapi i gelovi za vlaženje i podmazivanje očiju - umjetne suze

Umjetne suze preporučuju se svima koji nose kontaktne leće, naročito ako imaju problema sa suhoćom površine oka ili slabijom kvalitetom suznog filma. Blagotvorno djeluju na vaše oči bilo da radite u zatvorenim klimatiziranim prostorima ili vani izloženi vjetru i drugim atmosferskim utjecajima.